Klesvasken utgjør en ikke ubetydelig del av den daglige arbeidsbyrden i en vanlig norsk familie, ikke minst med tanke på tørking, sortering og fordeling til ulike rom og garderober. Det dreier seg dessuten om en oppgave som aldri «blir ferdig», det finnes tilsynelatende uendelige mengder skittentøy å ta seg av. Da er det greit å ha orden og system, det gjelder også tørking av klær.
Fordeler og ulemper med snortørking av klær
En tørketrommel kan være gull verdt når det gjelder å tørke både laken, håndklær og mange ulike typer plagg. Imidlertid er det mange mer ømfintlige plagg som ikke tåler tørketrommel, og da er det nødvendig å tørke de på snor eller stativ. Det finnes mange ulike typer tørkestativer å velge mellom, men hovedpoenget er selvfølgelig akkurat det samme: klærne tørker ved at de henger fritt i luften, og fuktigheten overføres fra stoffet til luften rundt.
Den store fordelen er at tørking på stativ er svært skånsom sammenlignet med tørking i maskin, noe som kan forlenge levetiden til plagget. Samtidig reduseres risikoen for at plagget kryper eller mister formen. Ulemper handler om at det helt enkelt tar mer tid, og noen vil også mene at for eksempel håndklær får en litt mer ru følelse.
Pass nøye på luftfuktigheten
Luftfuktigheten i rommet du tørker klær i vil påvirkes av denne aktiviteten. Det er helt naturlig, i og med at fuktigheten i plagget overføres til luften rundt. Det betyr at du må følge nøye med på luftfuktigheten, og sørge for utlufting eller fjerning av fuktighet på annen måte. I noen tilfeller kan det være gunstig med en luftavfukter, som da fjerner overskuddsfuktighet fra luften.
Luftfuktigheten er avgjørende for inneklimaet, ikke minst når det gjelder dannelse av ulike typer sopp og mugg. Derfor er også luftfuktigheten det aller viktigste du må huske på å følge med på når du tørker klær.