Robotstøvsugere – fra morsom dings til en smart hjelper i hverdagen

I begynnelsen var robotstøvsugerne ikke spesielt smarte, og mest for spesielt interesserte. I 2023 er bildet et helt annet, med svært effektive og brukervennlige maskiner. Det finnes for eksempel robotstøvsuger med vask som faktisk kan gjøre en god jobb på flere ulike typer gulv.

Derfor er robotstøvsugeren så smart

En robotstøvsuger har i utgangspunktet en svært enkel oppgave, den skal åpenbart fjerne støv fra gulvet. Samtidig er det viktig å ha riktige forventninger til robotstøvsugeren – både når det gjelder muligheter og begrensninger.

  • En robotstøvsuger kan planlegges til å støvsuge hver eneste dag, noe som legger til rette for et redusert støvnivå i stort – noe du kan merke flere steder i boligen.

  • En robotstøvsuger med vask vil kunne levere en grunnleggende gulvvask, noen støvsugere har sensorer som tilpasser etter type gulv.

  • Robotstøvsugeren kan ta seg av støvsuging under sofaer og andre vanskelig steder, men samtidig trenger den litt hjelp enkelte steder.

Velg en støvsuger som gjør jobben så enkel som mulig

Det finnes robotstøvsugere i en mengde ulike prisklasser og funksjonsnivåer. Det er smart å velge et alternativ fra mellomklasse eller noe oppover, og holde seg unna de aller billigste robotstøvsugerne. Forklaringen er å finne i de helt avgjørende funksjonene som gjør at robotstøvsugeren virkelig vil bli brukt.

En ladestasjon er helt nødvendig, du vil sannsynligvis ikke bruke en robotstøvsuger som du manuelt må koble til strøm. Robotstøvsugeren må kunne navigere selv til ladestasjonen, slik at den alltid er klar til bruk.

I tillegg er det fornuftig å velge en robotstøvsuger med relativt høy kapasitet, både når det gjelder sugekraft og støvbeholder. Dessuten er noen form for app tilnærmet obligatorisk i 2023, ikke minst når det gjelder programmering og tidsplanlegging. Det er selvfølgelig morsomt å gjøre manuelle tilpasninger i begynnelsen, men etter hvert er det automatikken som er avgjørende. Husk på at robotstøvsugeren skal hjelpe deg med kjedelige oppgaver i bakgrunnen.