Innred stua ekstra smart – med fleksible og plassbesparende møbler

I 2023 stilles det nye krav til hvordan en stue egentlig skal være innredet, med tanke på at det ikke lenger er en selvfølge at hele familien skal benke seg foran TV-en med gullrekka på NRK. Nå er det viktigere at rommet er fleksibelt, med for eksempel sakkosekker, flere ulike soner og tilrettelegging for digital underholdning.

Sammen til tross for ulike aktiviteter

Det skal sies at noen synes det er litt trist at de ulike familiemedlemmene blir sittende med sine egne skjermer, men det er en realitet at det kan være vanskelig å samle alle rundt én ting. Derfor kan et fleksibelt møblement med sakkosekk eller sekkestol være et godt komplement til de litt mer faste plassene. En sekkestol kan plasseres foran TV-en, men dessuten like gjerne flyttes til et helt annet sted i rommet hvis det passer bedre.

Dessuten gjør mer fleksible møbler det mulig å plassere sitteplassene litt mer mot hverandre, slik at rommet blir mer sosialt. Kanskje det ikke er så ille at underholdningen strømmes via flere skjermer, når det kan føre til at man faktisk sitter mer sammen?

Mer frihet når TV-en ikke er en begrensende faktor

Det er selvfølgelig fortsatt slik at TV-en utgjør midtpunktet i mange norske stuer, dessuten er skjermene i dag en god del større en før. Samtidig er det da ikke nødvendig å bygge opp møblementet rundt TV-en lenger, noe som kan gi en god del mer frihet. For eksempel kan det være spennende å prøve å plassere sitteplassene mot vinduer og lysinnslipp, noe som kan fungere godt i boliger med godt utsyn.

Avslutningsvis finnes det også mange spennende og plassbesparende løsninger for plassering av TV på vegg, både når det gjelder fast montering og stativer som kan justeres etter behov og ønsker. Veggplassering vil dessuten gjøre litt mer gulvplass tilgjengelig, noe som kan gjøre det enda enklere å innrede stua smart.