Slik gir du din klassiske sykkel nytt liv

I dag er det svært populært å benytte seg av sykkel i hverdagen. Stadig flere av oss slenger oss i sykkelsetet for å ta turen til jobb. Med en praktisk veske eller kurv, tar vi oss enkelt av shopping uten å måtte sette oss i bilen. Dessuten byr stadig flere norske byer og tettsteder på gode sykkelveier for ekstra sikkerhet og enkel tilgang.

I takt med økt popularitet, har stadig flere av oss fått øynene opp for hvor stilige eldre sykler er. Å pusse opp en klassisk sykkel gir deg et unikt og litt ekstra kult fremkomstmiddel. I denne artikkelen deler vi noen praktiske tips om oppussing av eldre sykler.

Sørg for grundig vedlikehold

Eldre sykler tar seg unektelig godt ut. De har gjerne litt mer forseggjort design, og byr på en tidløs, klassisk look. Komforten er gjerne også på topp. Men for at en eldre sykkel skal utgjøre et praktisk og trafikksikkert valg, er det svært viktig med riktig vedlikehold.

Sørg for at din sykkel har nye og gode sykkeldekk som egner seg for din bruk og din spesifikke modell. Du må også påse at rammen ikke har rust eller strukturelle mangler.

Selvsagt må bremser og gir sjekkes grundig. Det samme gjelder sykkelkjettingen. Eldre sykler har ofte høy produksjonskvalitet. Et dyktig sykkelverksted vil kunne sette din veteransykkel i god stand dersom du selv ikke ønsker å gjøre jobben selv.

Mange liker å gi sykkelen et personlig preg. Slå deg gjerne løs når det kommer til valg av maling og andre kreative muligheter. En klassisk kurv kan bidra til å oppnå den kule looken du er ute etter.

Skift ut nødvendige deler

Selv om du ønsker å bevare din veteransykkels unike preg, så må du ikke være redd for å skifte ut deler. For å kunne sykle med maksimal sikkerhet, vil det ofte være nødvendig å satse på splitter nytt utstyr.

Ny sykkelslange vil nesten alltid være påkrevet for sykler som har vært ute av bruk i lengre tid. Det samme gjelder ofte for tannhjul og pedaler. Du kan velge å satse på toppmoderne pedaler, eller forsøke å finne autentiske eldre pedaler. Det kan det være mulig å gjøre på nettet.

I tillegg er det nødvendig å utstyre sykkelen din med riktige lys. Her lønner det seg å kjøpe moderne lys, både foran og bak. Sikkerheten skal alltid prioriteres høyesst.