Skap et ryddig og enkelt hjem med system og god merking

En stor og romslig bolig er drømmen for mange nordmenn, men god plass kan også gjøre det utfordrende å holde hjemmet ryddig og rent. God orden begynner nesten alltid med å skape system, og i den forbindelse er det også viktig å huske på god merking.

Gi alt sin egen plass

Hvis alle ting i hjemmet har et fast sted, fjerner du mye unødvendig tidsbruk i forbindelse med rydding. Det kan være så enkelt som å merke ulike hyller, bokser og skap, men i tillegg er det viktig å merke store og små ting. Hos nettforhandlere som ikastetikett.no kan du bestille ulike navnelapper, strykemerker og andre etiketter, produkter som gjør det enkelt å merke for eksempel barneklær, matbokser, vannflasker og mye mer.

Det er også greit å ta noen runder med alle familiemedlemmer, slik at det å holde hjemmet ryddig faktisk blir en delt oppgave. Ved å helt enkelt sette tilbake ting der du fant det, kan både store og små bidra til redusert arbeidsbelastning og irritasjon for de andre i familien.

Less is more – uten tvil en sannhet i 2023

Selv om du kommer langt med merking, rydding og god orden, er det også slik at de aller fleste norske hjem helt enkelt er fylt opp med alt for mange ting. I mange garderober samler de fleste plagg støv, og i skuffer og skap finner du garantert utbrukte kjøkkenmaskiner, elektroniske dingser og mye mer.

Det kan være krevende faktisk å gi bort, selge og kaste ting, men det kan også være helt nødvendig for å skape et ryddig hjem. Hvis du finner ting som du ikke har brukt på ett eller flere år, er det egentlig like greit å kvitte seg med dem. Du vil nesten helt sikkert ikke savne noe – og du skaper et ryddigere hjem, noe som igjen gjør jobben med merking og rydding enda enklere.